ΚΕΔΙΜΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο "Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Moodle για ενίσχυση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας"

ShareThis
Δημοσίευση: 10-10-2023 12:29 | Προβολές: 640
image

Την Τετάρτη 04/10/2023 το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσε το διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα "Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Moodle για ενίσχυση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας". Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Δρίβας Θανάσης (Μηχανικός Πληροφορικής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και καθηγητής Πληροφορικής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος) και η κ. Νιάρη Μαρία (Καθηγήτρια-Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).

Στα πλαίσια του εργαστηρίου οι ομιλητές παρουσίασαν τον τρόπο δημιουργίας και  διαχείρισης μαθημάτων στην πλατφόρμα Moodle, την διαδικασία προσθήκης περιεχομένου (έγγραφα, πολυμέσα κλπ) και την αξιοποίηση εργαλείων και δραστηριότητων όπως είναι η ανάθεση εργασιών, τα κουίζ και οι χώροι συζητήσεων. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν στον τρόπο  παρακολούθησης της προόδου των μαθητών και της αξιολόγησης της απόδοσής τους αλλά και στη δημιουργία από περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και εν τέλει την αυτό-μάθηση.

Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου (01) «Γραφείο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και Μάθησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», της Πράξης «Γραφείο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και Μάθησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5165222 που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Περισσότερες πληροφορίες: Εργαστήριο με θέμα "Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Moodle για ενίσχυση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας"


Επιστροφή
ESPA
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας